ontwerp versus beplanting

Ontwerp versus beplanting, graag licht ik licht het nader toe.

Een ontwerp  of dit nu voor de particulier of voor een bedrijf is, gaat over pure vormgeving van uw keuze. Een vormgeving kan rechtlijnig zijn, met glooiende lijnen,  schuin van uw huis aflopen, willekeurige vormen bevatten, kunstzinnige vormen bevatten, of diverse combinaties daarvan.

Een beplanting of beplantingsplan omvat de planten die u in het raamwerk van de vormgeving wilt gaan planten en heeft als zodanig dus niets met de vormgeving maar wel met de bodemeigenschappen van uw grond of met de ligging op de zon.

Wel kan het zo zijn dat de materialen die u gebruikt om uw vormgeving vorm te geven, bijvoorbeeld in het geval van een stapelmuur effect hebben op de planten die u in uw tuin kan toepassen.

U kunt dus voor een willekeurige vormgeving kiezen en los daarvan voor een beplantingsstijl. Zo kunt u een heel natuurlijk tuin met veel wilde planten uitstekend in een rechtlijnige zeer moderne vormgeving toepassen. Andersom kunt ook ook een heel  traditionele tuin in glooiende vormen uitvoeren. Allicht kunt u ook een heel interessante beplanting  in een mooie kunstzinnige vormgeving plaatsen.

Het is belangrijk om het verschil tussen vormgeving , ofwel het ontwerp en de toegepaste beplanting ofwel het beplantingsplan te begrijpen, het maakt uw keuze mogelijkheden veel ruimer zo kunt u bijvoorbeeld al in het ontwerp elementen opnemen en keuzes maken die uw tuin diervriendelijker gaan maken, en dat daarna nog versterken met een diervriendelijke beplanting

 

De keuze is dus aan u.

 

 

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!