eco bedrijfsterrein

Biodiverse bedrijfsterreinen

Bedrijfsterreinen lenen zich vaak bij uitstek om er een prachtige biodiverse uitstraling aan te kunnen geven.

ontwerp bloemenweide bloemenweide ontwerp tuinsfeer 4 Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij Natuurtuin

Het is inmiddels ook bekend dat het voor het werkend personeel van een bedrijf bijzonder belangrijk kan zijn even naar buiten te kunnen en dan te kunnen genieten van de omgeving.

Uw personeel zal de werkruimte van een bloemrijk bedrijf  heel anders ervaren en er graag in verblijven. of op uit kijken. Het is rustgevend, je kunt er even in relaxen tijdens een pauze, misschien een wandeling in maken. Men kan even bijkomen van de hectiek van de dag.

Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij Natuurtuin

Bloemrijke bedrijfsterreinen

Bij een bloemrijk bedrijf  kan het terrein net als een tuin in allerlei stijlen ontworpen worden. Vaak is de huidige uitstraling van bedrijven grijs en wat saai, terwijl er juist vaak wel ruimte voor een mooie natuurrijke die de biodiversiteit een enorme boost kan geven.

Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij Natuurtuin

Aankleding.

Een stijlvolle parkachtige omgeving van uw terrein kan enorm veel natuurwaarden bevatten en duurzaamheid uitstralen. Dat is afhankelijk van het type ontwerp maar nog meer van de inhoud van een beplantingsplan en van de stijl van het beplantingsplan. Ook hier ga ik uit van een gifvrije omgeving.

Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij Natuurtuin

Een groen  bedrijfsterrein  met een natuurrijke en diervriendelijke beplanting kan  een hele aanwinst betekenen als stapsteen tussen natuurgebieden. Op uw bedrijfsterrein kan het zoemen en fladderen en vol leven zijn, voor vogels, dagvlinders, wilde bijen, amfibieën, libellen en andere dieren

Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij NatuurtuinVlinder er Bij Natuurtuin

Mooie resultaten op uw bedrijfsterrein zijn te bereiken door een combinatie van structuurrijke struiken en bomen en natuurrijke elementen, zoals bijvoorbeeld een bloemenweide, een waterpartij. Deze zijn relatief onderhoudsarm.

Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij Natuurtuin

Vlinder er Bij NatuurtuinVlinder er Bij Natuurtuin

Ook met kleine elementen zoals  bloembakken kan verschil gemaakt worden.

Het is wel van belang voor het onderhoud deskundig advies in te winnen. Een goed beheer- of onderhoudsplan kan namelijk een enorm verschil maken voor de dieren die er gebruik van kunnen maken.

Neem voor advies  gerust contact op.

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!