onderhoudsplan

Onderhoud- of beheerplan

Ik kan u ook een onderhoudsplan leveren naast een ontwerp en beplantingsplan .

Biodiversiteit

Hoe meer biodiversiteit u herbergt in uw tuin of terrein, hoe meer praktische waarde een onderhoud- of beheerplan krijgt. Sommige dieren zijn erg afhankelijk zijn van de bloei van de planten in de juiste tijd of van de aanwezigheid van waardplanten die net niet op het verkeerde moment gemaaid, geknipt of gesnoeid moeten worden.

Een voorbeeld: het icarusblauwtje plant zich voort op de rolklaver en het rupsje eet ervan. Het is voor u van belang te weten wanneer dat gebeurt zodat u in die tijd de rolklaver niet maait of plukt.

Ander voorbeeld: de klokjesbijen hebben voor hun voortplanting het stuifmeel van Campanula’s nodig. Het is voor hen van belang dat deze planten op het juiste tijdstip zullen bloeien.

Wat staat er in een onderhoud- of beheerplan

In een onderhoudsplan kan bijvoorbeeld beschreven worden

  1. Wanneer en hoe u snoeit voor het behoud van biodiversiteitswaarden
  2. Hoe en wanneer u planten kan afknipt rekening houdend met de mogelijkheid dat er dieren zoals vlinders, wilde bijen en andere dieren gebruik van maken
  3. Wanneer een vijver te schonen
  4. Het maken van een bloemenweide en het maaiadvies
  5. En mogelijk ander advies wat ter sprake mag komen

Prijs

De prijs van het onderhoudsplan wordt apart geoffreerd.

Als u al van te voren weet dat u een onderhoudsplan bij het ontwerp en beplatingsplan wilt kan het ook in een gezamenlijke offerte worden opgenomen.

Ook voor een bestaande tuin kan het interessant zijn om een onderhoudsplan te hebben.

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!