Tijdelijke natuur

Tijdelijke natuur is een braakliggend bedrijfs- of gemeentelijk terrein wat vlinder-, bij- vogel- en amfibievriendelijk ingericht kan worden.

U kunt buurtbewoners de gelegenheid geven een speciaal gedeelte met  vierkante meter tuintjes in te richten.

Het kan erg gunstig zijn uw braakliggend terrein een dergelijk invulling te geven. Het is goed voor de public relations, aangezien buurtbewoners vaak wel enthousiast zijn  als een terrein een duidelijke bestemming heeft.

Bij een diervriendelijke inrichting van een terrein als tijdelijke natuur  is het formuleren van een goed onderhoudsplan wat maakt dat vlinders, bijen, vogels en andere dieren inderdaad gezien gaan worden op het terrein, wel wenselijk.  Het kan onder andere inhouden dat er een speciaal gefaseerd maairegiem komt.

Veel extra kosten levert dat niet op,  wel veel meer goodwill en natuurlijk tijdelijk een goed toevluchtsoord voor dieren.

Het terrein krijgt dan een heel ander karakter dan wanneer het er gewoon braak bij ligt.

Eco hovenier en ontwerp bedrijf: Vlinder er Bij Natuurtuin kan voor u het onderhoud van het tijdelijke natuur terrein verzorgen.

Wilt u advies over wat u kan doen om uw braakliggend terrein om te vormen naar tijdelijke natuur, neem gerust contact op.

 

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!