Tuinreservaten

Tuinreservaten of diervriendelijk tuinen

De Vroege Vogels. hebben het begrip  tuinreservaten ofwel diervriendelijke tuinen geïntroduceerd.  Hun uitgangspunt was en is dat steentuinen tot het stenen tijdperk behoren.

Operatie Steenbreek wil ook  het stenen tijdperk achter hen laten. Bij hen gaat het voornamelijk om redenen als bijv. wateroverlast in steden.

Het idee tuinreservaten van de Vroege Vogels écht gericht op diervriendelijk en dus biodivers tuinieren.

Particuliere tuinen , bedrijfsterreinen en uw buurt kunnen worden veranderd in vooral bloemrijke en diervriendelijke oases. Zeer diervriendelijke en  biodiverse oases, daarom goed voor vlinders, wilde bijen en vogels en vele andere dieren.

bloemenweide Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij Natuurtuin  Vlinder er Bij Natuurtuintuinsfeer 4Vlinder er Bij Natuurtuin

Diervriendelijk tuinieren

Persoonlijk ondersteun ik deze gedachtegang volkomen. Omdat een tuinreservaat in alle opzichten voldoet aan diervriendelijk  tuinieren.  Dat is wat ik met mijn bedrijfje Eco ontwerp en Advies: Vlinder er Bij, al daarvoor en ook nu probeer na te streven.

Vlinder er Bij Natuurtuineco hovenier- en ontwerpbedrijf: Vlinder er Bij Natuurtuinen Vlinder er Bij Natuurtuin

eco hovenier- en ontwerpbedrijf: Vlinder er Bij Natuurtuinen boomblauwtje op klimop Vlinder er Bij Natuurtuinen

Kennis en cursussen, workshops en lezingen

Het vergt wel kennis van beplanting en vooral ook hoe beestjes afhankelijk zijn van planten en van elkaar.  Dat zijn belangrijke onderwerpen van studie voordat je tuinen diervriendelijk en biodivers kan gaan inrichten.

literatuur biodiversiteit lietratuur biodiversiteit literatuur biodiversiteit

Tevens vergt het kennis van het toepassen van natuurvriendelijke materialen voor dat een tuinreservaat ook verwezenlijkt kan worden.

biodiversiteit

Ik ondersteun door een o.a. cursussen te verzorgen over natuurrijk en diervriendelijk tuinieren voor particulieren en professionals en andere cursussen , workshops en lezingen  te geven.

Vroege vogels is een leuk programma om te volgen u kunt er erg veel van opsteken over groen onderwerpen.

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!