Ontwerp

Een ontwerp gaat over de vormgeving ofwel het design van uw tuin.

Het design of het ontwerp van een tuin is van alle tijden. De vroegere  renaissance tuinen zoals de tuinen van Versailles bestonden vooral uit rechthoekige vormen, de tuinen en parken in de Engelse landschapsstijl zijn vormgegeven met glooiende  lijnen.

De huidige tuinontwerpen gaan ook over de vormen en lijnen. U kunt  kiezen voor een vormgeving naar eigen wensen. Een kunstzinnig design behoort ook tot de mogelijkheden.

Elk ontwerp is uniek en voor elke beurs is een ontwerp mogelijk.

De functies van uw tuin

In een tuinontwerp spelen de functies die u in uw tuin verwezenlijkt wilt zien een grote rol. Functies kunnen bijvoorbeeld zijn, een speelplek voor uw kinderen, een plek van rust en weldadigheid, een plek waar u gemakkelijk uw gasten kunt ontvangen, schaduwrijke of zonnige plekken, de parkeerplaats voor uw auto. U maakt een keus uit de natuurlijke elementen die u in uw tuin wilt zoals een vijver, de borders, een bloemrijk gazon, een bloemenweide, een klimboom voor uw kinderen.

De functies zijn afhankelijk  van uw familie samenstelling en uw smaak.

Dieren in de tuin

Wilt u een diervriendelijke tuin en daarmee een extra dimensie aan uw tuin meegeven dan wordt ook daar in het ontwerp al rekening mee gehouden.  De eisen die de dieren stellen aan de omgeving krijgen een plek in het ontwerp. Zo willen vlinders graag  bloemen in de zon, wilde bijen graag een stijlrandje op het zuiden en amfibieën graag wat stapels hout- of stenen om onder weg te kruipen in de winter.

De materialen

In het tuinontwerp wordt ook bepaald met welke materialen er gewerkt gaat worden. Ik werk het liefst met duurzame en ecologisch verantwoorde materialen.

Bij het maken van een tuinontwerp worden eerst een aantal schetsontwerpen gemaakt. U kunt een keus maken uit deze schetsontwerpen waarvan er één tot in detail wordt uitgewerkt.

Het volledig ontwerp

Een volledig tuinontwerp bevat de definitieve ontwerptekening en alle detailtekeningen met de specificaties over de wijze van uitvoering en de benodigde materialen. Dit komt overeen met de bouwtekeningen van een huis, waar een aannemer mee kan bouwen. Het kost tijd om een volledig ontwerp te maken.  Het voordeel van een volledig tuinontwerp is dat u het zelf kunt uitvoeren of door de hovenier van uw keuze kunt laten uitvoeren.

Eco hovenier- en ontwerpbedrijf: ‘Vlinder er Bij‘ kan het ontwerp met alle technische detailtekeningen voor u maken. U bespaart ontwerpkosten als u mij ook de opdracht geeft voor de aanleg van het ontwerp.

Uw eigen ontwerp

Een tuinontwerp kan ook heel low budget zijn als u het fijn vindt de tuin te laten ontstaan als u dat prettig vindt. We kunnen samenwerken aan een vlekkenplan en uw eigen ontwerp. We werken het gezamenlijk uit.

Mijn plaats is dan die van adviseur omdat het voor sommige elementen in uw  tuin wel belangrijk is om rekening te houden met de eisen die ze aan de omgeving stellen. Zo heeft een vijver een minimaal aantal uren zonlicht per dag nodig en moet een bijenhotel op het zuiden gericht staan.

De beplanting die in het beplantingsplan aan u geleverd wordt kan in elke vormgeving en elke belijning staan en dus in elk ontwerp. Als de bodemsoort en de groeiomstandigheden geschikt zijn zal zij gedijen in de vormgeving (design) van uw keuze.

Geïnteresseerd geraakt, neem contact op.

Specialist in diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies

Don`t copy text!