Onderhoud

Het onderhoud van uw tuinplanten  bepaalt voor een groot deel de meerwaarde die u aan uw tuin kunt geven.

Een bloemrijk gazon gefaseerd maaien zorgt er voor dat u een toevluchtsoord voor uw vlinders en bijen creëert. Een bloemenweide of vogelakkertje toevoegen, ook al is deze maar één vierkante meter en het goed beheren, kan al een verschil maken met betrekking tot het aantal soorten vlinders en vogels dat u te zien zult krijgen.

Traditioneel worden struiken als bolletjes of hagen gesnoeid. Diezelfde struiken kunt u echter zo snoeien dat u juist bloemen voor de vlinders en de bijen of vruchten voor de vogels krijgt.

Bladeren laten liggen op plaatsen waar het geen kwaad kan of er bladcompost van maken kan de waarde van uw tuin enorm verhogen. Het zorgt voor een rijkere bloei en meer schuilplaatsen voor dieren.

Op deze manier kunt u met elke keuze die u in uw tuin maakt de gebruikswaarde voor dieren van uw tuin en daarmee ook de belevingswaarde van uw tuin verhogen.

U kunt mij om advies vragen of u kunt door mij een onderhoudsplan laten maken en er zelf mee aan de slag gaan. Ook is het mogelijk dat ik uw tuin of onderdelen ervan onderhoud. Ik kan u ook bijstaan bij het snoeien van uw fruit.  

Neem gerust contact op.

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!