Bedrijfsonderhoud

Het bedrijfsonderhoud van uw bedrijfsterreinbeplanting  bepaald voor een groot deel de extra meerwaarde die u aan uw terrein kunt geven.

Een bloemrijk gazon gefaseerd maaien levert op dat u een toevluchtsoord voor uw vlinders en wilde bijen creëert. Een bloemweide toevoegen, ook al is deze maar een paar vierkante meter, kan een verschil maken voor het aantal soorten vlinders dat u te zien zult krijgen.

Een bloemenweide heeft een aantal jaren nodig om zich goed te ontwikkelen, daarbij is in het begin het onderhoud vaak wat anders, dan wanneer de bloemenweide zich gevormd heeft tot een meer stabiele goede schrale beplanting.

Struiken kunt u zo snoeien dat u er juist bloemen voor de vlinders en de wilde bijen of vruchten voor de vogels aan krijgt. Dat vergt wel kennis van elke struik afzonderlijk over wanneer en hoe je deze snoeit.

Indien u een wat groter terrein heeft met een waterpartij en bomen kan het ook leuk zijn om her en der wat dood hout toe te voegen als toevluchtsoord voor dieren. Een bijen hotel of een staande dode stronk kan bijv. voor spechten of wilde bijen interessant zijn.

Voor een bestaand beplant terrein kan het  interessant zijn het onderhoud net op een iets andere manier dan gebruikelijk uit te voeren om zo een meerwaarde voor inheemse dieren te ontwikkelen.

Deze onderhoudskennis kan ik voor uw samenvatten in beplantingsonderhoudsplan voor uw bedrijfsterrein, waarna het door elke willekeurige hovenier of door mij uitgevoerd kan worden.

Indien u een gedeelte met fruit inricht kan ik u bijstaan met de fruitboom snoei.

Wilt u advies, onderhoud, of wilt een onderhoudsplan, neem gerust contact op.

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!