Fruitsnoei

Heeft u een fruitboom of laag fruit zoals bessenstruiken, druiven, braam of framboos en u weet niet hoe of wanneer u ze kunt  snoeien, dan kan u de fruitsnoei door mij laten uitvoeren of gezamenlijk met mij uitvoeren .

Fruit heeft vele voordelen, onbespoten kun u het zelf met een gerust hart eten. Vogels en vlinders zijn ook gek op fruit en zelfs de boomkikker is gek op braam, ook al is het voor deze kikker waarschijnlijk zo omdat op het fruit weer veel eetbare insecten afkomen.

Met uw buurtgenoten kunt u natuurlijk ook uw straat laten beplanten met fruitsoorten in plaats van de traditionele bomen of een buurtboomgaard opstarten.

Een buurtboomgaard kan een grote sociale functie hebben vooral als er ook ruimte is voor een bankje en een plek voor natuurlijk spelen.

Fruitsnoei is speciaal en om een boom gezond te houden moet het snoeien met regelmaat gebeuren, al van jongs af.

Je kan er ook voor kiezen om een boom groot te laten worden als een normale boom. Op den duur hangt het fruit dan heel hoog en kunt u het als valfruit gebruiken.

Leifruit is ook heel leuk, leifruit wordt wel op hele andere manier gesnoeid dan de grote bomen.

Klein fruit zoals bessenstruiken en frambozen naast een vruchtenboom geven door het jaar heen een gevarieerd fruit aanbod aan u en aan uw tuinbewoners.

Wilt u meer weten wat er voor fruit mogelijk is in uw tuin, want voor elke bodemsoort is er wel speciaal fruit mogelijk en hoe u het kunt snoeien, neem dan contact op.

Ontwerp – groenadvies – diervriendlijke tuinen – natuurrijke tuinen – eetbare tuinen – particuliere tuinen – bedrijfstuinen – natuurlijk spelen