Nieuwbouw

Een nieuwbouw project

De tuin bij een mooi nieuwbouw huis is ontwikkeld vanaf het begin. Het was braakliggend terrein bij de start met heel veel vlinder- en bijvriendelijke wilde planten.  Ook de vogels maakten gebruik van de ruigte rond het huis.

Ontwerp

Ik heb het ontwerp gemaakt, naar wens van de eigenaren,  met geometrische ronde vormen.  Wegens de wensen van de eigenaren dus strak enerzijds en toch ook speels. Zoals gewoonlijk bij een tuin, is de wens hetgeen wat uiteindelijk bepaald hoe de tuin er uit gaat zien.

Zelf had ik wat beplanting onder aan de stapelmuur gepland, dat  wilden de eigenaren liever niet.

Moestuin

Wensen van de  eigenaren waren o.a dat ze  wél heel graag veel groen en toch een stijlvolle uitstraling wilden. Zij wilden ook graag een stukje  moestuin, wat leifruit, struiken en een grasveld.

Stapelmuur

Bijzonder is de beplante stapelmuur die het hoogteverschil tussen het niveau van het huis en de waterkant overbrugt. Met een ingebouwde trap.

Diervriendelijke beplanting

Vlinders en bijen worden in de tuin voorzien met veel diervriendelijke beplanting. (de foto’s zijn genomen net na de aanplant, op den duur zal deze voller worden, u kunt er op klikken voor een vol beeld)

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!