Ecologische particuliere tuin

Particuliere biodiverse en diervriendelijke tuinen

In de ecologische particuliere tuin speelt de keuze voor een ontwerp, met een stijlvolle of juist een losse vormgeving een centrale rol. Die keuze vormt het kader en de omlijsting van de beplantingskeuze en de functies van de tuin. Meer hierover vindt u onder ontwerp.

Vlinder er Bij Natuurtuinen

Beplantingsplan

Belangrijk in een ecologische tuin is de beplantingskeuze, gevat in het beplantingsplan van een tuin. Planten bepalen voor een belangrijk deel de sfeer van uw tuin. Planten kunnen een weelderig, formeel, speels, natuurrijk of natuurlijk karakter geven aan uw tuin.

De keuze van de beplanting bepaald ook voor een héél belangrijk deel of een tuin werkelijk diervriendelijk en biodivers zal zijn. U kunt kiezen voor een diervriendelijke tuin ook wel een tuinreservaat genoemd.

boomblauwtje op klimop biodiversiteit biodiversiteit

Bij de kennismaking neem ik met u door wat uw persoonlijke wensen zijn. Afhankelijk van uw wensen bepaalt u samen met mij het verdere verloop van de ontwerp en beplantingsfase.

Speciale wensen

Misschien wilt u een kunstzinnig design voor uw tuin of droomt u al jaren van een tuinontwerp met mooie bloeiende planten waar u het jaar rond van kunt genieten.

Biodiversiteit

Wellicht zijn dieren uw passie en wilt u graag vogelbosjes de vogels een plezier doen of met een aantal vrucht dragen de struiken.  Of misschien wilt u een particuliere tuin of bedrijfsterrein tot een weelde van biodiversiteit omvormen. Een plek waar u van de dagvlinders, wilde bijen, amfibieën en libellen kunt genieten.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat u vrienden kunt ontvangen en lekker in de schaduw kunt zitten onder een mooie grote boom of pergola.

Vlinder er Bij Natuurtuin

Een Natuurrijke tuin of Tuinreservaat

Een natuurrijke tuin of tuinreservaat is een mooie stijlvolle tuin met een meerwaarde voor vogels, vlinders, wilde bijen, amfibieën en andere dieren waardoor u van uw tuinen het jaar rond kunt blijven genieten.

Vlinderer Bij Natuurtuinen Vlinder er Bij Natuurtuinen tuinsfeer 11 Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij Natuurtuin

Het is allemaal mogelijk.

Vraag een gesprek aan (contact) dan kunnen we gezamenlijk verder bepalen wat u prettig vindt en nodig heeft.

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!