Eco en diervriendelijke particuliere tuin

In de particuliere tuin speelt de keuze voor een ontwerp, met een stijlvolle of juist een losse vormgeving een centrale rol. Die keuze vormt het kader en de omlijsting van de beplantingskeuze en de functies van de tuin. Meer hierover vindt u onder ontwerp.

Belangrijk is de beplantingskeuze, gevat in het beplantingsplan van een tuin. Planten bepalen voor een belangrijk deel de sfeer van uw tuin. Planten kunnen een weelderig, formeel, speels, natuurrijk of natuurlijk karakter geven aan uw tuin.

U kunt kiezen voor een diervriendelijke tuin ook wel een tuinreservaat genoemd.

Bij de kennismaking neem ik met u door wat uw persoonlijke wensen zijn. Afhankelijk van uw wensen bepaalt u samen met mij het verdere verloop van de ontwerp en beplantingsfase.

Speciale wensen

Misschien wilt u een kunstzinnig design voor uw tuin of droomt u al jaren van een tuinontwerp met mooie bloeiende planten waar u het jaar rond van kunt genieten.

Wellicht zijn dieren uw passie en wilt u graag vogelbosjes en een plek waar u van vlinders kunt genieten.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat u vrienden kunt ontvangen en lekker in de schaduw kunt zitten onder een mooie grote boom of pergola.

Een Natuurrijke tuin of Tuinreservaat

Een natuurrijke tuin of tuinreservaat is een mooie stijlvolle tuin met een meerwaarde voor vogels, vlinders, wilde bijen, amfibieën en andere dieren waardoor u van uw tuinen het jaar rond kunt blijven genieten.

Het is allemaal mogelijk.

Vraag een gesprek aan (contact) dan kunnen we gezamenlijk verder bepalen wat u prettig vindt en nodig heeft.

Specialist in diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies

Don`t copy text!