Bedrijfsbeplanting

De  bedrijfsbeplanting en het bedrijfsbeplantingsplan is het hart van een bedrijven terrein of omgeving !! Een bedrijfsbeplanting kan stijlvol zijn of een losse vormgeving hebben. Ze zal vaak wat anders van karakter zijn dan voor een particuliere tuin. Elk terrein is anders, elk beplantingsplan is  uniek.

Bij een bedrijf zal men wat robuustere eenheden willen, tenzij de ruimte meer het formaat van een gewone tuin heeft.

Vogelbosjes, een grotere waterpartij, dakgroen, een bloemenweide of een vogelakker, misschien een meer parkachtige omgeving. In het bedrijfsbeplantingsplan heel goed rekening gehouden worden met de keuze van planten of van beheer die gunstig is voor de vele inheemse diersoorten die we hebben.

Ook zal men het onderhoud vaak beperkt willen houden, met wat grotere eenheden van beplanting kan dit heel goed verwezenlijkt worden. Mits het de juiste planten soorten zijn en als op deze op de juiste manier gesnoeid en onderhouden worden, kan het een wereld aan vlinders, vogels, wilde bijen en andere dieren voor u opleveren waarmee u het jaar rond  een extra dimensie aan uw terrein kunt  toevoegen. Dit kan in een onderhoudsplan beschreven worden.

Daar waar er veelal met veel steen gewerkt wordt is mijn motto juist zoveel mogelijk bloemrijk groen. Zonder gebruik van gif is dat ook werkelijk onderhousdsarmer dan steen, zie hiervoor ook gifvrije onderhoudsarme alternatieven.

Bloemenrijkdom en een diervriendelijke omgeving op uw bedrijf, laat u dat genot zich vooral niet ontzeggen en neem gerust contact op

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!