Advies

Advies voor meer biodiversiteit

Soms is het wenselijk om veranderingen aan te brengen uw bestaande tuin. Of als u begint met een nieuwe tuin en u heeft al ideeën om er dan wat ideeën aan toe te voegen zodat uw tuin gelijk erg diervriendelijk en biodivers wordt.

biodiversiteit biodiversiteit biodiversiteit

Misschien wilt u een andere uitstraling. Soms kan het nodig zijn om eerst meer te weten over de bodemgesteldheid van uw tuin zodat u weet welke planten in uw tuin zullen floreren.

Als u meer dag vlinders wilt of vogels of amfibieën dan zullen een paar aanpassingen misschien nodig zijn. Een tuin kan het hele jaar door een ontdekkingsreis zijn. Wilt u ook iets veranderen of meer biodiversiteit ? Vraag dan een advies aan.

Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij Nauurtuin Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij Natuurtuin Bont Zandoogje Vlinder er Bij natuurtuin

Beplanting en nestgelegenheid

Met een aantal kleine veranderingen in bijvoorbeeld de beplanting of nestgelegenheid voor diverse dieren in uw tuin kunt u al een groot verschil maken.

Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij Natuurtuin

U kunt denken aan de juiste plaatsen voor een goed geconstrueerd bijenhotel, stapeltjes stenen of een takkenril. Extra planten of andere planten doen soms wonderen met name als deze aansluiten op wat bepaalde diergroepen zoals dagvlinders, wilde bijen of vogels nodig hebben.

U kunt een vogelakkertje aanleggen of een onverhard pad voor de wilde bijen of waardplanten toevoegen voor de dagvlinders.  Al deze kleine ingrepen geven al nieuw leven.

Door struiken goed te beheren (op de juiste manier en het moment van snoeien) kunt u de bloei voor dagvlinders en wilde bijen of de vruchtdracht voor vogels bevorderen. Natuurlijk wilt u de dieren ook het volgend jaar weer zien. Daarom kan ik u ook advies geven over de verschillende behoeften van dieren om te overwinteren.

Respect voor bestaande tuinen

Bij een tuinadvies respecteer ik de bestaande tuin want het is helemaal niet nodig om uw tuin helemaal op de kop te zetten, kleine ingrepen zoals wat extra planten of nestgelegenheid creëren kunnen wonderen doen.  Advies inwinnen is heel betaalbaar en u kunt met het advies zelf of gezamenlijk met mij aan de slag.

Advies hoeft niet alleen betrekking te hebben op het diervriendelijker maken van uw tuin. U kunt ook terecht met vragen over onderhoud of aanvullende beplanting om bijvoorbeeld het hele jaar bloei te verwezenlijken of  beplanting die het op moeilijke plekken zoals veel schaduw goed doet.

Wilt u advies, neem contact op.

Prijs

Mijn tuinadvies prijs is 55 euro per uur, excl. reiskosten. In een paar uur tijd kan u een schat aan informatie ontvangen.

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!