Advies

Soms is het wenselijk om veranderingen aan te brengen in de tuin. Misschien wilt u een andere uitstraling. Soms kan het nodig zijn om eerst meer te weten over de bodemgesteldheid van uw tuin zodat u weet welke planten in uw tuin zullen floreren. Als u meer vlinders wilt of vogels of amfibieën, dan zullen een paar aanpassingen misschien nodig zijn. Een tuin kan het hele jaar door een ontdekkingsreis zijn. Wilt u ook iets veranderen? Vraag dan advies.

behangersbij op lathyrus

Met een aantal kleine veranderingen in uw tuin kunt u al een groot verschil maken.

U kunt denken aan de juiste plaatsen voor een goed geconstrueerd bijenhotel, stapeltjes stenen of een takkenril. Extra planten of andere planten doen soms wonderen. U kunt een vogelakkertje aanleggen of een onverhard pad. Al deze kleine ingrepen geven al nieuw leven.

Door struiken goed te beheren (op de juiste manier en moment snoeien) kunt u de bloei voor vlinders en bijen of de vruchtdracht voor vogels bevorderen. Natuurlijk wilt u de dieren ook het volgend jaar weer zien. Daarom kan ik u ook advies geven over de verschillende behoeften van dieren om te overwinteren.

Het is niet nodig om uw tuin helemaal op de kop te zetten, advies inwinnen is heel betaalbaar en u kunt met het advies zelf of gezamenlijk met mij aan de slag.

Advies hoeft niet alleen betrekking te hebben op het diervriendelijker maken van uw tuin, u kunt ook terecht met vragen over onderhoud of aanvullende beplanting.

Wilt u advies, neem contact op.

Specialist in diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies

Don`t copy text!