Beplantingsplan

Het beplantingsplan is het hart van een tuin of omgeving !!

Mooie planten zijn een genot. U kunt ze ook plukken en in de vaas te zetten.

Iedere tuin is anders en elk beplantingsplan is daarom uniek.

De keuze van de planten bepaalt de uitstraling en het belevingsplezier voor zowel u als de dieren die van uw tuin het hele jaar gebruik maken.

Als u kiest voor planten die aantrekkelijk zijn voor vlinders, vogels en andere dieren, heeft u er binnen korte tijd, naast de mooie uitstraling, een extra dimensie bij. Het is wel van belang de juiste combinatie planten te kiezen en deze op de juiste diervriendelijke manier te verzorgen en snoeien. Hoe groot uw tuin is maakt niets uit, zelfs een balkon kan een klein paradijs zijn.

Daar waar er veelal met veel steen gewerkt wordt is mijn motto om juist zoveel mogelijk bloemrijk groen toe te passen. Zonder gebruik van gif is dat ook werkelijk onderhoudsarmer dan steen, zie hiervoor ook gifvrije onderhoudsarme alternatieven.

De essentie van het beplantingsplan is dat u zich er prettig bij voelt en ik vind het dan ook een uitdaging om voor elke tuin opnieuw een persoonlijk beplantingsplan te maken waarin uw wensen zijn verwerkt.

De beplanting is een feest  voor u en voor de diersoorten in uw  tuin. Er valt veel te ontdekken. Voor u, uw kinderen en uw kleinkinderen is het een natuuravontuur. Laat u dit genot niet ontzeggen, er zit meer in uw tuin dan u denkt.

Wilt u ook ontdekken hoe u meer beleving haalt uit uw tuin, neem contact op.

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!