Beplantingsplan

Het beplantingsplan is het hart van een tuin of omgeving !!

Vogels, vlinders en bestuivers

Het bepaald of u vogels, vlinders en bestuivers in uw tuin zal vinden. Het bepaald ook of u eetbare planten hebt.

vogels

Esthetiek

Mooie planten zijn een genot. U kunt ze ook plukken en in de vaas te zetten. Ook in een diervriendelijke tuin is het streven een mooie beplanting, waarvan u het hele jaar kunt genieten.

Uniek

Iedere tuin is anders en elk beplantingsplan is daarom uniek.

De keuze van de planten bepaalt de uitstraling en het belevingsplezier voor zowel u als de dieren die van uw tuin het hele jaar gebruik maken.

boomblauwtje op klimop

Als u kiest voor planten die aantrekkelijk zijn voor vlinders, vogels en andere dieren, heeft u er binnen korte tijd, naast de mooie uitstraling, een extra dimensie bij. Het is wel van belang de juiste combinatie planten te kiezen en deze op de juiste diervriendelijke manier te verzorgen en snoeien. Hoe groot uw tuin is maakt niets uit, zelfs een balkon kan een klein paradijs zijn.

Veel bloem en groen en weinig steen

Daar waar er veelal met veel steen gewerkt wordt is mijn motto om juist zoveel mogelijk bloemrijk groen toe te passen. Zonder gebruik van gif is dat ook werkelijk onderhoudsarmer dan steen, zie hiervoor ook gifvrije onderhoudsarme alternatieven.

Persoonlijk

De essentie van het beplantingsplan is dat u zich er prettig bij voelt en ik vind het dan ook een uitdaging om voor elke tuin opnieuw een persoonlijk beplantingsplan te maken waarin uw wensen zijn verwerkt.

Natuuravontuur

De beplanting is een feest  voor u en voor de diersoorten in uw  tuin. Er valt veel te ontdekken. Voor u, uw kinderen en uw kleinkinderen is het een natuuravontuur. Laat u dit genot niet ontzeggen, er zit meer in uw tuin dan u denkt.

Prijs

het beplantingsplan is écht het hart van uw tuin. Een diervriendelijk beplantingsplan waarbij zowel de esthetiek als de diervriendelijkheid gewaarborgd worden vergt meer kennis dan gewoonlijk. Als u een nieuwe tuin inricht wilt u waarschijnlijk een ontwerp en beplantingsplan samen. De prijs indicatie ervan staat bij de pagina ontwerp. Heeft u een bestaande tuin kan het zijn dat u slechts een onderdeel wilt aanpassen, in dat geval maak ik een offerte op maat en kan de prijs wat afwijken van de indicatie.

Wilt u ook ontdekken hoe u meer beleving haalt uit uw tuin, neem contact op.

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!