links

Links naar organisaties en bedrijven waar ik mee samenwerk of lid van ben en sites die ik waardeer.
Veel informatie over planten, dieren en duurzame tuinzaken.

Natuurbericht dagelijks nieuws uit de natuur, van deze site kun je erg veel nuttige info opdoen als je hem dagelijks leest of als startpagina hebt.

Vogels in de tuin, leuke  pagina’s van de vogelbescherming. Wil je dan echt een meer gedegen  advies op maat bij jouw tuin of terrein ( jouw bodem en omgeving, aarzel niet om contact op te nemen. Of  wil je meer inzicht in hoe je meer vogels in je tuin kan krijgen,  door bijvoorbeeld het meenemen van  omgevingsfactoren bij jouw in de buurt, volg dan een van de cursussen die ik geef. Of vraag om een workshop of lezing over het onderwerp.

Uw tuin vol vlinders, een  leuke pagina, die vooral over nectar planten gaat. Kijk ook verder dan deze planten, er zijn bij u in de buurt vast meer planten die de vlinders gebruiken. U kunt bijvoorbeeld bij het IVN een cursus wilde planten herkennen gaan volgen, dan raakt u bekend met de planten uit uw omgeving.

En wilt u meer weten wat u voor waardplanten in uw tuin voor vlinders kan toepassen en wat u nog meer kunt doen in uw tuin of terrein of buurt door goed beheer van de planten, weides en bosschages, volg dan bijvoorbeeld en van mijn cursussen of vraag om een advies.

Wilde bijen in de tuin, een prima site waar je veel info kan vinden over de planten die de wilde bijen gebruiken is bijvoorbeeld www.wildebijen.nl, daar bij is het wel van belang dat je je realiseert dat niet alle bijen soorten bij je in de buurt voorkomen ( In Groningen bijvoorbeeld zo’n 95 van de 358 soorten die we hebben)  Wil je meer weten over wat je kunt doen in jouw tuin of terrein vraag dan om advies of volg een van mijn cursussen of vraag een lezing of workshop  over het onderwerp aan.

Egels ook in uw tuin. Op de zoogdieren site kun je niet alleen over de egel maar ook over andere dieren leuke informatie vinden

Cruydt Hoeck wilde planten en bloemenzaden

Ninabel voor diervriendelijke planten

De Bolderik wilde bloemzaden.

Groene takken eetbare paddenstoelen

de Baggelhof voor biologsich fruit

Springzaad meer ruimte voor natuur voor kinderen

Sovon, deze speciale link geeft je de mogelijkheid om vogelgeluiden te leren herkennen. Dat is erg nuttig want herken je het geluid van een vogel dan kun je haar eerder spotten.

Literatuur over wilde bijen

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!