ontdekkingsreis voor kinderen

Een ontdekkingsreis voor kinderen uw tuin of nabije omgeving, kan dat? Jazeker.

Elk kind wat op de wereld komt moet weer helemaal van voren af aan beginnen met informatie tot zich nemen zo realiseerde ik me toen mijn zoon geboren werd. Het is dus grotendeels van het toeval afhankelijk waar een kind mee in aanraking zal komen gedurende zijn/haar kinderjaren. Maar dat toeval kunt u wel gericht een handje helpen door de voorwaarden in uw tuin of in uw omgeving te scheppen waardoor (uw) kind(eren) op ontdekkingsreis kunnen te beginnen in uw eigen tuin.

Door uw tuin te voorzien van een bloemrijke beplanting en uw omgeving te helpen beheren zodat er een bloemrijke omgeving ontstaat waarin er plaats is voor mooie en nuttige planten die dieren ook een kans geven om te bestaan, maakt u al gauw een klein reservaat van uw eigen tuin of omgeving. Hier kan uw kind naar hartenlust in exploreren en ontdekken. Geef het de ruimte , u weet niet van te voren of het kind er later erg veel plezier aan zal beleven of zelfs zijn/haar werk in kan vinden als u deze mogelijkheden voor  uw kinderen al op jonge leeftijd opent.

Kinderen ontdekken spelenderwijs, geef ze die vlinders, vogels en kikkers om te gaan zien horen en zelfs voelen, geef ze de ruimte om te observeren en hun leventjes te leren kennen, leer uw kinderen om de egel te beschermen en dat in de natuur eten en gegeten worden een normale gang van zaken is.

Ook  in de besloten veilige ruimte van uw tuin is er heel veel te ontdekken bij de juiste plantenkeuze en de juiste keuze van materialen voor uw kind.

Wilt u advies, schroom dan niet te vragen

 

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!