onkruid of etenswaar

Onkruid of etenswaar, vele onkruiden waar we jaar in jaar uit tegen vechten blijken feitelijk gewoon gebruikt te kunnen worden als groenten, zo is het zevenblad ingevoerd als een soort spinazie door de Romeinen en is de plant uitstekend in een heel aantal gerechten te verwerken.

Maar ook als bijenplant heeft de bloem van het zevenblad een  waarde en tenslotte kunt u hem nog op de vaas zetten als sierlijke bloem want ze is mooier dan het fluitenkruid waar ze wel wat op lijkt.

Soms vechten we dus tegen planten die wezenlijk veel waarde hebben.

Zo zijn er veel wilde planten in uw tuin die ook heel goed eetbaar zijn, neem bijvoorbeeld de blaadjes van het duizendblad,  heel lekker in een omelet. Of de bloemen van de witte dovenetel die veel honing bevatten en dus en lekkere zoetstof zijn voor uw toetje, haal ze niet allemaal weg want de hommels zijn er ook dol op.

Wilt u meer weten over wat uw tuin u allemaal kan opleveren? En wat u zomaar gratis en voor niets er vast al in hebt staan, ik organiseer bij voldoende belangstelling graag een workshop over dit onderwerp en maak met u dan een vier gangen menu klaar.

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!