Cursus biodiversiteit vergroten in tuin en openbare ruimte, meer vlinders en wilde bijen en andere leuke dieren in de tuin

met de focus op (dag)vlinders, wilde bijen, libellen en andere kleine dieren) (uniek eenmalig cursusaanbod) in Sellingen

Weekend cursus op 5-6 augustus 2023

Tweedaagse cursus over méér biodiversiteit in eigen tuin en eigen omgeving

Hoe kan je zorgen voor meer biodiversiteit in je eigen tuin en in je eigen omgeving (in de openbare ruimte bijvoorbeeld ? 

Wat is dan van belang om te weten of om rekening mee te houden? Deze cursus gaat op een aantal aspecten in.

Zijn steentuinen netjes, zijn grasgroene tuinen afdoende om vlinders wilde bijen vogels en andere dieren te helpen?

Wat is er van belang voor vlinders, wilde bijen en libellen, amfibieën en andere kleine dieren in een tuin of de openbare ruimte.

Wat zijn waardplanten, waarom zijn ze van belang voor vlinders. Zijn er ook mooie waardplanten die prima in borders te verwerken zijn?

Wat zijn stuifmeelspecialisten onder de bijensoorten en hoe kan je daar door de juiste beplanting en beheer  toe te passen voor zorgen dat die in je eigen omgeving komen en ook blijven?

  • Waarom is het van belang te zorgen voor méér wilde bijen en vlinders als je graag vogels, vleermuizen en andere dieren wilt hebben in je omgeving?
  • Is het mogelijk om een esthetisch aangename en tóch biodiverse tuin te maken? Waarin verschilt dit van de traditionele tuinen of juist van de moderne prairietuinen?
  • Waar zou je op moeten letten als je een tuinadvies vraagt.
  • Wat kan je zelf ondernemen?

Twee dagen van 10.00 tot en met 16.00-16.30 uur . Rineke Dijkinga verzorgt een uitgebreide speciale en heerlijke lunch.

Start 10.00 uur,  lunch rond 12.30 vanaf 13.30 weer verder met het programma.

De eerste dag zal gaan over wilde bijen.

De tweede dag zal gaan over (dag) vlinders en andere punten van belang.

Theorie delen via een zéér geïllustreerde  uitleg met een power point  en naar buiten gaan en kijken wat er met de theorie bedoeld wordt zal elkaar af wisselen op de dag. Deelnemers zullen de informatie later ook toegestuurd krijgen.

Kosten 179,00 euro p.p. inclusief lunch voor het weekend.

Deze cursus is in samenwerking met Rineke Dijkinga. De opgave voor de cursus verloopt daardoor via: https://www.rinekedijkingatickets.nl/training-biodiversiteit-vergroten.html

De locatie is: Borgerschapenweg 8, 9551 XD Sellingen

Minimum aantal deelnemers 10, maximum aantal 20.

Ecologisch, diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies voor veel biodiversiteit, wilde bijen, dagvlinders, vogels, amfibieën en andere dieren

Don`t copy text!