Mij-n-natuur

Even voorstellen : Over mij-n-natuur, wie is Wankja Ferguson, wonend te Groningen, wat doet ze zo allemaal?

Vlinder er Bij Natuurtuin
Wankja Ferguson
Ecologisch hovenier
Vlinder er Bij Natuurtuin

Mij-n-natuur is wie ik ben, wat doe ik en wat ik voorsta :
Natuurwaarden bevorderen, van heel klein tot groter, van bloembak tot buitenruimte, is wat ik fijn vind. Zonder gif werken is wat ik voorsta.

Vlinder er Bij NatuurtuinVlinder er Bij NatuurtuinVlinder er Bij Natuurtuin

Na mijn studie Natuurbouw (onderrichting van de Cultuurtechniek) in Wageningen heb ik in vele projecten in het buitenland gewerkt en ik kan me tot de gelukkige prijzen die veel bijzonder mooie natuur gezien heeft.

Terug in Nederland wil ik graag de natuurlijke rijkdom bevorderen in tuinen en in de openbare ruimte. Dit vormt de drijfveer achter mijn natuur om me te verdiepen in vlinders, vogels, wilde bijen en andere dieren en hun behoeften.

Er is echter geen enkel dier wat je in een tuin kan planten!

Vlinder er Bij NatuurtuinVlinder er Bij NatuurtuinVlinder er Bij Natuurtuin

Dus probeer ik me in te leven in wat je in een tuin of de omgeving kan doen door middel van beplanting, goede snoeimethoden en het maken van nestgelegenheid voor dieren.

Vlinder er Bij NatuurtuinVlinder er Bij Natuurtuindagpauwoog AMC

Voor mij persoonlijk zit de uitdaging in het ontwerpen, vormgeven en beplanten van  een esthetische tuin of bedrijfsterrein waar tegelijkertijd toch veel natuurwaarden in gewaarborgd zijn.

De ervaring leert dat wanneer u werkelijk geen gif wilt gebruiken de ruimte onderhoudsvriendelijker is, wanneer ze met zo min mogelijk steen en zoveel mogelijk groen ingericht wordt. Dat is een sterke motivatie om veel groene ruimte te creëren. Het is voor in de aanschaf van tuinmaterialen, aanleg en onderhoudskosten ook veel voordeliger.

Vlinder er Bij Natuurtuin Vlinder er Bij NatuurtuinVlinder er Bij Natuurtuin  Ziet u ze al fladderen, kwaken of rondscharrelen in uw tuin?

Tussen het groen en alle kleuren. Ik wel!

Vlinder er Bij NatuurtuinenVlinder er Bij NatuurtuinenVlinder er Bij Natuurtuin

Specialist in diervriendelijk ontwerp en beplantings en beheeradvies

Don`t copy text!