cursus natuurrijk en diervriendelijk tuinieren

Vlinder er Bij NatuurtuinVlinder er Bij NatuurtuinVlinder er Bij Natuurtuin

Ik bied u in deze  cursus natuurrijk en diervriendelijk tuinieren informatie aan over hoe u uw tuin een invulling kunt geven met mooie en geschikte planten en tevens ook zeer diervriendelijk kunt inrichten.

Vlinder er Bij Natuurtuinenratelaarspanner in bloemenweideVlinder er Bij Natuurtuin

Er is erg veel informatie te vinden op internet maar waar en hoe zoekt u dat en hoe verwerkt u dat. U kunt van uw tuin een weldadige plek maken waarin het hele jaar door veel te zien en te beleven is.

Daarbij komt ook aan bod hoe u uw directe omgeving, meestal bestaand uit openbaar groen, door simpele maatregelen te bevorderen, in uw eigen tuin extra plezier kan opleveren.

Vlinder er Bij NatuurtuinVlinder er Bij NatuurtuinVlinder er Bij Natuurtuin

Niet alleen bloeiende planten komen aan bod, maar ook hoe uw tuin vlindervriendelijker, vogelvriendelijker, of bijvoorbeeld voor wilde bijen, amfibieën en andere diergroepen aangenaam kunt maken. Daarbij speelt de locatie van uw tuin, logischerwijs een belangrijke rol.  Gesitueerd in de stad of op het platteland, in de buurt van een natuurgebied, een bos of een vijver en uw bodemsoort zal een belangrijke rol spelen bij het te verwachten planten en dierenleven in uw tuin.

Onderwerpen kunnen dus zijn:

  • De bodem is het uitgangspunt van uw tuin. Welke bodem heeft u, wat betekent dat voor de planten die er groeien. Hoe houd u uw bodem gezond.
  • Hoe kan ik uitvinden welke planten het goed doen in de zon of in de schaduw, welke typen schaduw zijn er en hoe reageren planten daarop.
  • Hoe krijg ik meer vlindersoorten in de tuin of in de buurt.
  • Onderhoudsarm tuinieren, hoe is het mogelijk zonder gif. Is het wel noodzakelijk om onderhoudsarm te tuinieren of is het eigenlijk veel leuker om gewoon een mooie tuin te maken.
  • Wat zijn wilde bijen, zijn die ook goed voor de bestuiving? Zijn die al in mijn tuin aanwezig en hoe kan ik ze bevorderen.
  • Hoe kan ik meer vogels in mijn tuin of in mijn buurt krijgen.
  • Vijvers voor kleine en grote tuinen, amfibieën en libellen.
  • Pluktuinen, geurtuinen, kruidentuinen.
  • Diervriendelijke bestrating, diervriendelijk onderhoud van uw planten.

De cursus bestaat uit 6 avonden en 1 excursie, de kosten zijn 85 euro.

Zodra ik voldoende deelnemers heb kan ik weer van start gaan.

U kunt uw interesse aangeven via het contact formulier

Ik neem dan contact met uw op zodra ik voldoende deelnemers heb of wanneer ik een cursus ga doen.

( Bij een aanvraag ver buiten de regio Groningen worden de reiskosten meegerekend en valt de prijs iets hoger uit)

 

 

Ontwerp – groenadvies – diervriendlijke tuinen – natuurrijke tuinen – eetbare tuinen – particuliere tuinen – bedrijfstuinen – natuurlijk spelen